SARS-Cov-2| Încă o nouă tulpină în Marea Britanie. Varianta din Africa de Sud, „puternic contagioasă”, descoperită în Regatul Unit

SARS-Cov-2| Încă o nouă tulpină în Marea Britanie. Varianta din Africa de Sud, „puternic contagioasă”, descoperită în Regatul Unit
Foto: Matt Hancock, ministrul Sănătății din UK

În focul luptei cu noua tulpină, britanicii au mai descoperit o variantă a coronavirusului, „îngrijorătoare și foarte contagioasă”, importată din Africa de Sud. Doi britanici au fost diagnosticați cu mutația sud-africană.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, cere tuturor cetățenilor care s-au întors din Africa de Sud în ultimele două săptămâni să se carantineze de urgență. La fel trebuie să procedeze și cei care au intrat în contact cu persoane care au venit din țara africană.

Zborurile care făceau legătura cu Africa de Sud au fost suspendate.

A doua nouă tulpină se transmite și mai ușor decât prima, spune Hancock.

„Lupta împotriva coronavirusului presupune un efort global, iar noi suntem tot timpul în alertă și monitorizăm tot ce se petrece în lume… am detectat două noi cazuri infectate cu o altă variantă nouă”, a transmis el. „Ambii pacienți sunt contacte ale unor bolnavi care s-au întors din Africa de Sud”.

„Această nouă variantă provoacă îngrijorare deoarece este chiar mai transmisibilă și a suferit mai multe mutații față de noua tulpină descoperită în Marea Britanie”.

„Varianta pe care am identificat-o în Anglia este foarte diferită de cea din Africa de Sud, prezintă alte mutații”, confirmă dr. Susan Hopkins. „Se pare că ambele se transmit mult mai ușor”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook