Rusia avertizează România: “Gândiți-vă la consecințe și cântăriți riscurile”. Noi trupe americane vor sosi în țară

Rusia avertizează România: “Gândiți-vă la consecințe și cântăriți riscurile”. Noi trupe americane vor sosi în țară

Pentagonul a decis să-și intensifice prezența militară în Polonia și Țările Baltice, iar oficiali din cadrul armatei Statelor Unite au anunțat un plan de relocare a trupelor americane retrase din Germania, în România.

Ministerul rus de Externe afirmă că Washingtonul nu ascunde faptul că aceste acțiuni fac parte din programul de cosolidare a “axei nord-sud”, de la Marea Baltică la Marea Neagră, “axa ce se vrea a fi linia de marcaj a izolării Rusiei, cu România reprezentând punctul central de control al puterii în regiune.”.

“Există un trend clar al SUA-NATO de a întări linia frontului, așa cum o consideră ei ca fiind granița de vest a Rusiei. Este ceva ce se întâmplă în mod cert, nu povești inventate despre interferența Rusiei.”, se arată pe site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe de la Kremlin.

Asta presupune că vor exista permanent trupe aliate în zone în care nu au fost prezente vreodată și nu va o “rotație permanentă”, asta este o “glumă”, spun oficialii ruși.

“Dacă se va acționa în acest fel, va fi pus în pericol Tratatul Rusia-NATO din 1997, în special paragrafele care menționează interdicția de staționare a trupelor în statele nou primite în alianță.”.

Potrivit rușilor, acestea sunt dovezi incontestabile că SUA și aliații NATO încearcă să creeze “un arc de tensiune” la granițele Rusiei.

“Desigur, Rusia va răspunde în consecință acestei provocări. Acest fapt trebuie luat în considerare de către tările est-europene, care în mod constant caută căi noi de promovare a rusofobiei. Sfatul nostru este să cântărească atent toate riscurile și să ia serios în considerare consecințele”, se arată în comunicat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook