Rusia| 5.300 de manifestanți arestați în timpul protestelor pro-Navalnîi de ieri

Rusia| 5.300 de manifestanți arestați în timpul protestelor pro-Navalnîi de ieri

Duminică, mii de protestatari din mai multe orașe importante au încălcat interdicțiile impuse de autorități și au demonstrat împotriva guvernului, arătându-și sprijinul pentru liderul opoziției, Alexei Navalnîi, arestat abuziv – potrivit lor.

Polițiștii au arestat mai mult de 5.300 de protestatari din toată țara, pe fondul protestelor masive menite să ducă la eliberarea lui Navalnîi.

OVD Info, publicație care monitorizează numărul de arestări din cadrul protestelor, spune că aproape 1.800 de cetățeni au fost arestați la Moscova și 1.200 la Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia.

Protestele au fost provocate de zvonul potrivit căruia Navalnîi ar urma să primească o pedeapsă de câțiva ani cu executare.

Liderul opoziției, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de încălcarea condițiilor unei sentințe cu suspendare din 2014 și poate fi închis pentru doi ani și jumătate.

Astăzi, biroul Procurorului General a transmis că solicită schimbarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.

Activistul anti-corupție este ținut în arest într-un centru de maximă siguranță și poate fi închis pentru câțiva ani, după judecarea mai multor dosare în care este implicat.

Mai multe țări europene au cerut eliberarea lui Navalnîi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook