Retur| Noua tulpină din Marea Britanie a ajuns în China

Retur| Noua tulpină din Marea Britanie a ajuns în China

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a raportat că noua tulpină a fost depistată la o femeie de 23 de ani care s-a întors la Shanghai pe 14 decembrie, din Marea Britanie. Varianta a fost descoperită pe 24 decembrie, după ce femeia a fost testată. Beijingul a anunțat în aceeași zi suspendarea zborurilor cu Marea Britanie pe 30 decembrie, când a fost raportat cazul.

Este primul caz de infectare cu noua variantă importat în China „și reprezintă o amenințare serioasă pentru prevenirea și controlul Covid-19”, potrivit comunicatului emis de autoritățile chineze.

Au fost luate mai multe măsuri de control, în special izolarea pacientului. Au fost urmărite contactele sale, inclusiv pasagerii și personalul de zbor care se aflau lângă ea în timpul călătoriei cu avionul. „Locurile prin care a trecut sunt complet dezinfectate”.

Noua variantă a coronavirusului detectată în Marea Britanie este cu 50% până la 74% mai contagioasă decât alte tulpini existente, potrivit experților. După apariția sa, aproximativ 50 de state au suspendat zborurile de legătură cu Regatul Unit.

Varianta britanică a fost depistată deja în mai multe țări, precum Canada, Statele Unite, Portugalia, Franța, Iordania, Coreea de Sud și Chile. China, unde noul coronavirus a apărut pentru prima dată în urmă cu un an, a reușit să stăpânească epidemia. Țara și-a închis frontierele pentru majoritatea călătorilor străini la sfârșitul lunii martie și a redus drastic legăturile aeriene cu restul lumii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook