Rețeta succesului| China a exportat 220 de miliarde de măști în 2020 și este printre puținele țări care au înregistrat o creștere economică

Rețeta succesului| China a exportat 220 de miliarde de măști în 2020 și este printre puținele țări care au înregistrat o creștere economică

China a exportat aproximativ 220 de miliarde de măști chirurgicale anul trecut, potrivit Ministerului Comerțului, pe fondul unei cereri puternice pentru produse medicale împotriva epidemiei. Sau 40 de măști pe cap de locuitor, exceptând populația Chinei.

China s-a impus rapid ca principal producător de măști la nivel mondial, iar Beijingul nu ezită să-și folosească resursele oferind donații – foarte mediatizate – în străinătate.

China a exportat și 2,3 miliarde de costume de protecție și un miliard de truse de testare împotriva virusului, conform declarațiilor viceministrului de comerț, Qian Keming. Pentru China reprezintă este „o contribuție importantă pentru lupta globală împotriva epidemiei”.

China controlează epidemia încă din primăvară, în ciuda apariției mai multor focare de contaminare în ultimele săptămâni, în principal în nordul țării, lângă Rusia și în regiunea ce înconjoară Beijingului. Este una dintre puținele țări care au înregistrat o creștere economică în 2020 (+ 2,3%), în mare parte determinată de producția de echipamente împotriva Covid-19.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook