Restricțiile Covid vor fi relaxate pentru germanii vaccinați sau vindecați, anunță Angela Merkel

Restricțiile Covid vor fi relaxate pentru germanii vaccinați sau vindecați, anunță Angela Merkel

Guvernul german vizează o relaxare a regulilor de sănătate pentru persoanele imune la Covid-19, a anunțat cancelarul Angela Merkel, pe măsură ce campania de vaccinare începe să ia amploare. Persoanelor care au fost complet vaccinate sau sunt vindecate după infectarea cu SARS-Cov-2, ar trebui, în mod evident, să li se permită să meargă la coafor fără a fi nevoie să prezinte un test Covid negativ și ar trebui să fie scutite de carantină după contactul cu o persoană pozitivă, a declarat ea după o întâlnire cu liderii celor 16 landuri germane.

Angela Merkel încetinește relaxarea

Guvernul lucrează la un decret care reglementează libertățile de care vor putea beneficia cei în cauză, a adăugat ea, subliniind că textul va trebui adoptat de ambele camere ale parlamentului, fără a specifica data.

Pe de altă parte, a temperat așteptările unei relaxari rapide a regulilor, cerută de mai multe partide de opoziție, inclusiv de liberalii din FDP.

„Vom intra într-o fază de tranziție care nu va fi ușoară”, a spus ea.

„Odată cu creșterea ratei de vaccinare, vom avea din ce în ce mai mulți oameni vaccinați care vor să aibă mai multă libertate, dar o parte semnificativă a populației nu va fi încă vaccinată și va trebui să trăiască în continuare cu restricțiile”.

„Deși este important să le redăm tuturor drepturile de bază cât mai repede posibil, va trebui să trăim cu virusul mult timp”, a avertizat ea.

Aproape un sfert de germani vaccinați cu prima doză

Conform celor mai recente cifre ale Institutului Robert Koch (RKI), aproximativ 23,4% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, 7,2% sau aproape 6 milioane sunt pe deplin imunizați. Iar din 3,3 milioane de persoane infectate de când a început pandemia, 2,9 milioane sunt considerate vindecate.

Subiectul este cu atât mai sensibil cu cât Germania a intrat sâmbătă într-o nouă fază de înăsprire a restricțiilor și a fost pusă în aplicare o stingere nocturnă la nivel național, pentru a combate cel de-al treilea val al coronavirusului.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook