Turcia instituie carantină totală pe întregul teritoriu. Doar deplasările esențiale vor fi permise

Turcia instituie carantină totală pe întregul teritoriu. Doar deplasările esențiale vor fi permise

Turcii vor fi obligați să rămână în mare parte acasă începând de joi și până în 17 mai, în urma instituirii „carantinei totale” pe tot teritoriul, pentru a stopa răspândirea infectărilor și deceselor, a anunțat luni președintele Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a înregistrat 37.312 de noi infectări cu SARS-Cov-2 și 353 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Există o scădere bruscă de la jumătatea lunii aprilie, dar rămâne pe al patrulea loc în lume în privința numărului de cazuri.

Anunțând noile măsuri după o ședință de cabinet, Erdogan a spus că toate călătoriile interurbane vor necesita aprobare oficială, toate școlile se vor închide și cursurile vor continua online.

Turcii vor trebui să rămână în case, cu excepția deplasărilor esențiale. Anumite grupuri, inclusiv lucrătorii din serviciile de urgență și angajații din sectoarele alimentar și de producție vor fi scutiți.

Noile restricții intră în vigoare de la ora 16:00 GMT, joi și se vor încheia la ora 17:00 GMT, pe 17 mai.

„Într-o perioadă în care Europa intră într-o fază de redeschidere, trebuie să reducem rapid numărul de cazuri sub 5.000, pentru a nu rămâne în urmă. În caz contrar, ne vom confrunta inevitabil cu costuri mari în toate domeniile, de la turism la comerț și educație”, a spus Erdogan.

Măsurile vor fi puse în aplicare „în cea mai strictă manieră, pentru a ne asigura că produc rezultatele pe care le căutăm”, a spus el.

În urmă cu două săptămâni, Turcia a anunțat o stingere pe timp de noapte, între orele 19:00 și 05:00 în timpul săptămânii, precum și carantină completă în weekend, după ce cazurile au ajuns la niveluri record – dar măsurile s-au dovedit insuficiente pentru a controla pandemia.

Numărul total de cazuri zilnice în Turcia a atins un maxim de 63.000 pe 16 aprilie, înainte de a scădea brusc la sub 39.000, duminică.

Bilanțul total al deceselor în Turcia, o națiune de 84 de milioane, este de 38.711, arată datele oficiale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook