Turiștii americani vor putea călători în Europa doar dacă sunt vaccinați, spune Ursula von der Leyen

Turiștii americani vor putea călători în Europa doar dacă sunt vaccinați, spune Ursula von der Leyen

Turiștii din Statele Unite vor avea voie să viziteze Uniunea Europeană în următoarele luni, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru New York Times. „Americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)”, a spus ea. „Acest lucru va permite libera circulație și călătoria către Uniunea Europeană. Pentru că un lucru este clar: cele 27 de state membre vor accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt inoculați cu vaccinuri aprobate de EMA”.

„Progrese uriașe”

Ursula von der Leyen nu a dezvăluit o dată specifică, însă The New York Times scrie că noile reguli ar putea fi puse în aplicare încă din această vară, deoarece rata de vaccinare crește.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite: Moderna, Pfizer/BioNTech și Johnson & Johnson. Arătând spre „enormul progres” al Statelor Unite, Ursula von der Leyen a remarcat că sunt pe cale să vaccineze 70% din populația lor adultă până la jumătatea lunii iunie. Reluarea călătoriilor ar depinde „de situația epidemiologică, care se îmbunătățește în Statele Unite, la fel ca, sperăm, în Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

Pandemia a devastat industria turismului de pe continentul european. Săptămâna trecută, Grecia – a cărei economie depinde în mare măsură de veniturile generate de turism – a declarat că turiștii din UE și alte cinci țări vor fi scutiți de carantină obligatorie la sosire, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să prezinte un test negativ Covid. Uniunea Europeană are în vedere crearea unui pașaport de sănătate pe care ar dori să-l lanseze în această vară (valabil pentru facilitarea călătoriilor intra-comunitare).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook