Repetă scenariul din 2020| China construiește un centru de carantină gigant

Repetă scenariul din 2020| China construiește un centru de carantină gigant

Sute de muncitori lucrează în schimburi, 24 de ore pe zi, pentru a asambla în câteva zile un centru gigant de carantină, destinat luptei împotriva unui focar de Covid, la 300 km sud de Beijing. Lucrările au început săptămâna trecută.

China a controlat în mare măsură epidemia, încă din primăvara anului 2020, datorită măsurilor stricte de carantină, testării călătorilor care sosesc din străinătate sau monitorizării deplasărilor.

De la jumătatea lunii mai 2020, un singur deces a fost înregistrat în China, săptămâna trecută.

Dar apariția a sute de cazuri noi în ultimele săptămâni – chiar dacă sunt departe de a atinge nivelurile înregistrate în Europa și Statele Unite – a provocat un răspuns puternic, cu izolări și teste obligatorii.

Focarul în curs de desfășurare din Shijiazhuang (11 milioane de locuitori), capitala provinciei Hebei, care înconjoară Beijingul, a determinat autoritățile să construiască un mare centru de carantină pentru a izola persoanele care au fost expuse virusului.

Începând de săptămâna trecută, sute de muncitori ajutați de macarale asamblau pereți prefabricați, la marginea orașului.

Scene care amintesc de spitalele improvizate anul trecut la Wuhan, orașul în care a fost detectat pentru prima dată noul coronavirus.

Centrul de carantină va fi echipat cu băi, apă caldă, Wi-Fi, aer condiționat și va putea găzdui mai mult de 4.000 de persoane, potrivit televiziunii naționale. Construcția sa a început pe 13 ianuarie, pe fondul apariției unor mici focare de Covid-19 în orașele din nordul Chinei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook