Refugiații afgani, agenți talibani infiltrați în Occident? Un afgan arestat, alți patru puși sub supraveghere de autoritățile franceze

Refugiații afgani, agenți talibani infiltrați în Occident? Un afgan arestat, alți patru puși sub supraveghere de autoritățile franceze

Editare ulterioară

Unul dintre cei cinci afgani plasați sub supraveghere a fost arestat la Paris, după ce a încălcat termenii arestului la domiciliu.

Știrea inițială

Un afgan refugiat în Franța, suspectat de autoritățile franceze că are legături cu talibanii, a fost plasat sub supraveghere, împreună cu alți patru afgani, spune ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin. Împotriva celor cinci bărbați s-au luat „măsuri individuale de control și supraveghere administrativă” (Micas), prevăzute în cadrul legilor antiteroriste.

Un bărbat a atras în mod special atenția autorităților: „Chiar dacă această persoană a ajutat foarte mult la evacuarea ambasadei Franței în Afganistan, credem că ar putea avea legături cu talibanii”, explică ministrul pentru AFP.

Suspectul și-a recunoscut calitatea de membru al mișcării și a recunoscut că a făcut uz de arme de foc în Kabul. „În fața dificultăților extrem de mari de a putea efectua investigații de securitate asupra persoanelor care urmează să fie repatriate”, autoritățile franceze „au fost de acord să îmbarce această persoană și familia sa”, adaugă ministrul.

Cei cinci se află sub „supraveghere” și sunt supuși măsurilor de „restricționare a libertății”, spune el. „Nu am primit alte feedback-uri din partea directiei de informații (DGSI)” cu privire la alți cetățeni care ar putea fi afectați de astfel de măsuri. Însă suntem extrem de atenți”.

Aproximativ 2.000 de refugiați afgani a primit Franța până pe 23 august.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook