Autorizarea completă a vaccinului Pfizer deschide calea către vaccinarea obligatorie anti-Covid

Autorizarea completă a vaccinului Pfizer deschide calea către vaccinarea obligatorie anti-Covid

Campania de vaccinare din Statele Unite a atins o nouă etapă luni, 23 august, după ce Agenția pentru Medicamente (FDA) a dat autorizație completă de utilizare pentru serul anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech. În total, din cele peste 170 de milioane de persoane vaccinate complet în Statele Unite (sau 51,5% din populație), peste 92 de milioane au fost vaccinate cu Pfizer/BioNTech.

Este „primul vaccin” care a obținut aprobare completă. Ce înseamnă această decizie a autorităților sanitare din SUA și ce se schimbă?

Pe de o parte, Pentagonul a anunțat luni că vaccinul împotriva Covid-19 va deveni obligatoriu pentru membrii armatei SUA după aprobarea finală a serului de la Pfizer/BioNTech. „Acum, că vaccinul Pfizer a fost aprobat, ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei, John Kirby.

„Ar putea oferi mai multă încredere în vaccinare”

Potrivit CNN, decizia i-ar putea încuraja pe cei reticenți să accepte vaccinul. „Un număr mic de oameni” se așteptau ca autoritățile americane de sănătate să confirme aprobarea deplină pentru Pfizer/BioNTech și „acest lucru i-ar putea conduce spre vaccinare”, crede medicul șef al Statelor Unite, Vivek Murthy.

„Chiar dacă milioane de oameni au primit deja în condiții de siguranță vaccinuri împotriva Covid-19, recunoaștem că, pentru unii, autorizația completă poate oferi mai multă încredere”, confirmă șeful interimar al FDA, Janet Woodcock.

Măsura „ar trebui să ofere mai multă încredere că acest vaccin este sigur și eficient”, a adăugat Joe Biden într-un tweet.

Către vaccinarea obligatorie 

Acest nou nivel va permite multor companii, universități sau autorități locale să impună vaccinarea, deoarece decizia FDA este federală, definitivă și elimină teama de atacuri în justitie. New York Times specifică faptul că multe entități publice și private așteptau ca FDA să dea autorizația completă unuia dintre vaccinuri pentru a face pasul spre obligativitatea vaccinării anti-Covid.

New York City vrea ca personalul școlilor, inclusiv profesorii, să primească cel puțin o doză a vaccinului până pe 27 septembrie. Măsura afectează aproape 150.000 de angajați. În prezent, doar 63% din personalul educațional este vaccinat.

Copiii sub 12 ani ar putea fi vaccinați

Decizia autorităților americane de sănătate întărește ipoteza unei a treia doze generalizate. Guvernul federal a anunțat săptămâna trecută că toți adulții americani care au primit vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea solicita a treia injecție la un interval de opt luni după a doua. Se așteaptă aprobarea FDA, care tocmai a validat pe deplin vaccinul de la Pfizer/BioNTech.

Autorizarea completă a vaccinului permite medicilor, ca și în cazul oricărui alt medicament, să prescrie un tratament în afara recomandărilor. Acest lucru ar putea determina unii profesioniști să decidă administrarea vaccinului copiilor fragili sub 12 ani, pentru care nu este încă autorizat.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook