Red Hot Chili Peppers lucrează deja la un nou album, după revenirea în trupă a lui John Frusciante

Red Hot Chili Peppers lucrează deja la un nou album, după revenirea în trupă a lui John Frusciante

Bateristul Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers a confirmat că trupa lucrează la un nou album în urma revenirii chitaristului John Frusciante după mai bine de un deceniu, arată Smart N’Roll.

Chad Smith le-a spus jurnaliștilor: „Suntem bucuroși de revenirea lui John Frusciante în trupă. Ne-am întâlnit deja cu el de mai multe ori și ne concentrăm pe noi piese și pe realizarea unui nou disc. Revenirea lui John în trupă ne-a dat putere de muncă și idealuri foarte înalte. Festivalurile la care am apucat deja să ne anunțăm prezența vor fi singurele spectacole la care vom participa. În rest, vom crea și vom înregistra”, citează Contact Music.

Pe 15 decembrie, Red Hot Chili Peppers a confirmat întoarcerea lui Frusciante și plecarea chitaristului pe care l-au avut în ultimii 10 ani, printr-un mesaj publicat pe contul oficial de Instagram: „Red Hot Chili Peppers anunță că se desparte de chitaristul ei din ultimii zece ani, Josh Klinghoffer. Josh este un muzician minunat, pe care îl respectăm și îl iubim. Suntem profund recunoscători pentru timpul petrecut cu el și pentru numeroasele cadouri pe care ni le-a oferit”. Membrii trupei au adăugat: „Anunțăm, de asemenea, cu mare emoție și cu inima plină, că John Frusciante se alătură grupului nostru”.

John Frusciante a făcut parte din Red Hot Chili Peppers din 1988 și a contribuit la albumele „Milk’s Milk”, din 1989, și la „Blood Sugar Sex Magik”, lansat în 1991. A părăsit apoi grupul în 1992, dar a revenit pentru o scurtă perioadă în 1998.

Anthony Kiedis, solist, și basistul Flea sunt cei care au înfiinţat, în urmă cu 35 de ani, grupul californian Red Hot Chili Peppers, care a ajuns unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990. Trupa a lansat până în prezent 11 albume, debutând cu „The Red Hot Chili Peppers” (1984) şi continuând cu „Freaky Styley” (1985), „The Uplift Mofo Party Plan” (1987), „Mother’s Milk” (1989), „Blood Sugar Sex Magik” (1991), „One Hot Minute”, „Californication” (1999), „By the Way” (2002), „Stadium Arcadium” (2006), „I’m with You” (2011), „The Getaway” (2016).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 80 de milioane de discuri şi a câştigat șase premii Grammy.

Piesele trupei se aud la Smart N’ Roll. Playlist-ul Smart N’ Roll poate fi ascultat aici – https://www.smartradio.ro/radio/nroll/

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook