Record absolut în Anglia| Peste 60.000 de noi cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Au fost adoptate restricții dure

Record absolut în Anglia| Peste 60.000 de noi cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Au fost adoptate restricții dure

O premieră de la începutul epidemiei. Marea Britanie a înregistrat 60.916 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr raportat vreodată. 830 de persoane au murit, aducând totalul victimelor la 76.305.

Aseară, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă izolare totală a țării, care va rămâne în vigoare până la începutul lunii martie. Guvernul încearcă să oprească răspândirea extrem de rapidă a noii variante a virusului care este „cu 50 până la 70% mai contagioasă” decât cea anterioară.

Unul din 50 de britanici are Covid-19 

Medicul britanic Chris Whitty a declarat în această seară că unul din 50 de persoane are Covid-19 în Anglia, notează The Guardian și Bloomberg.

Boris Johnson spune că, potrivit OMS, 2% din populația engleză este acum infectată, sau mai mult de 1 milion de locuitori.

3.351 de pacienți Covid au fost internați pe 3 ianuarie, un nivel record. În timpul primului val, spitalizările au atins un maxim de 3.099 pe 1 aprilie 2020.

Măsuri drastice anunțate în această seară

-Lockdown-ul este instaurat până pe 31 ianuarie; Oficialii doresc să se întâlnească din nou până cel târziu pe 27 ianuarie pentru a discuta situația pentru luna februarie.

Începând de luni, 11 ianuarie, se aplică următoarele:

-În afara propriei gospodării, întâlnirile private sunt permise doar în prezența unei singure persoane din afara locuinței; Limita de 5 persoane nu va mai fi aplicată, așa cum era stabilit anterior;

-Deschiderea școlilor și grădinițelor se va face treptat, cel mai devreme din luna februarie; Ministerul Educației solicită un model de redeschidere “pas cu pas”; Clasele 1-6 pot fi readuse la cursurile “față în față” de la începutul lunii februarie;

-Este posibila introducere a unei raze limitate de circulație; Se va adopta măsura suplimentară dacă incidența din ultimele 7 zile depășește 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori într-o regiune – circulația va fi restricționată la 15 km în jurul locului de reședință.

Ar putea fi luate și alte măsuri locale:

-Părăsirea arealului din jurul locului de reședință este posibilă numai cu un motiv valid;

-Cumpărăturile, călătoriile și excursiile de o zi nu reprezintă un motiv valid pentru a părăsi raza de mișcare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook