Rafael Nadal spune că persoanele care nu se vaccinează anti-Covid dau dovadă de egoism

Rafael Nadal spune că persoanele care nu se vaccinează anti-Covid dau dovadă de egoism

Vaccinarea împotriva Covid-19 este un subiect sensibil în circuitul profesionist de tenis, ca în orice alt mediu. Unii sunt ostili. Alții sceptici. Și mai este Rafael Nadal. În timp ce Djokovic, Medvedev sau Zverev – printre alții – preferă să evite subiectul, Nadal are o poziție cum nu se poate mai clară: „Înțeleg că sunt oameni care nu vor să se vaccineze, dar asta mi se pare a fi o postură oarecum egoistă”, a afirmat spaniolul vineri, în cadrul Marca Sport Weekend, eveniment organizat la Sevilla de cotidianul sportiv spaniol.

Nadal, care a participat la eveniment prin videoconferință, din casa sa din Insulele Baleare, unde se recuperează după o accidentare la picior, și-a bazat discursul pe criza de sănătate gravă prin care trece țara sa. „Am suferit mult. Nu știm 100% care sunt efectele vaccinurilor, dar trebuie să avem încredere în medici. Ceea ce știm însă este efectul virusului dacă nu suntem vaccinați.”

Melbourne va găzdui Australian Open în ianuarie și nu și-ar fi putut dori un purtător de cuvânt mai bun decât Nadal, în contextul în care politicienii locali au exclus acordarea unei derogări jucătorilor nevaccinați.

„Se pare că, până în prezent, suntem țara cel mai puțin afectată de virus și cred că acest lucru se datorează faptului că o mare parte a populației este vaccinată”, a spus Nadal referitor la Spania.

Sursa: 20 Minutes

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook