Raed Arafat: Unele activități vor fi permise doar celor vaccinați sau vindecați de Covid

Raed Arafat: Unele activități vor fi permise doar celor vaccinați sau vindecați de Covid

Raed Arafat anunță că, prin hotărârea de Guvern aprobată sâmbătă, doar cei vaccinați sau vindecați de Covid vor putea participa la anumite activități. Excepția este valabilă și pentru intervalurile în care circulație este restricționată. Hotărârea de Guvern va fi publicată în cursul zilei în Monitorul Oficial.

„Hotărârea de Guvern aproată astăzi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate care au 10 zile de la a doua doză, respectiv pentru cei trecuţi prin boală, aflaţi în perioada dintre a 15-a şi a 180-a zi”, spune Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura se aplică în localitățile cu rata de incidență peste 6 la mie.

Persoanele testate nu vor putea participa la anumite activități, pentru că se pot infecta și dezvolta forme grave, iar presiune pe secțiile ATI va fi cresuctă, precizează el.

Printre activitățile care își continuă activitatea la 50% din capacitate și pot primi doar persoane vaccinate sau vindecate se numără: restaurantele, cinematografele, săli de spectacole.

Nunțile și botezurile se desfășoară în aceleași condiții, dar cu un număr maxim de 200 de persoane.

Magazinele și mall-urile vor fi deschise până la ora 22:00. Restaurantele și cafenelele pot funcționa între 05:00 – 24:00.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook