Purtarea măștii îți poate afecta tenul. Vezi cum îl poți proteja

Purtarea măștii îți poate afecta tenul. Vezi cum îl poți proteja

De mâine ești obligat să porți mască de protecție în spațiile închise, precum birouri sau magazine, și în toate mijloacele de transport în comun. Folosirea măștii pentru o perioadă îndelungată îți poate provoca însă iritații ale pielii.

Dermatologii te sfătuiesc să renunți complet la machiaj în perioada în care folosești masca. Cosmeticele, în special fondul de ten, nu permit pielii să respire și o forțează să producă sebum în exces. Acesta se acumulează pe suprafața interioară a măștii și duce la acnee sau erupții, în zonele în care materialul intră în contact direct cu pielea. Epiderma suferă și din cauza temperaturii ridicate și a umezelii acumulate sub mască din cauza respirației.

Aceeasi dermatologi spun că tenul trebuie curțat doar cu produse de calitate, care nu sunt agresive. Pentru a evita iritațiile, uită de exfoliante și produse de curățare abrazive. Dar nu uita de hidratare. Este esențială pentru sănătatea pielii, așa că folosește o cremă de fața potrivită tipului tau de ten.

După îndepărtarea măștii, te speli bine pe mâini cu apă și săpun și îți cureți fața cu un tonic anti-bacterian, care omoară microorganismele ce produc acnee.  Dacă te confrunți cu erupții, folosește o cremă cu hidrocortizon, iar în cazul rănilor, utilizează un unguent pentru vindecare, ambele la recomandarea farmacistului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook