Protestele anti-mască acaparează Europa. „Virusul nu există, Corona-circ”

Protestele anti-mască acaparează Europa. „Virusul nu există, Corona-circ”

După protestele din Berlin de la 1 august, când peste 17.000 de oameni au scandat “Sfârșitul pandemiei – ziua libertății”, azi la Madrid și la Bruxelles alte sute de persoane au ieșit în stradă să ceară oprirea restricțiilor anti-covid.

Sub sloganul „libertate!” sute de persoane s-au adunat la Madrid, în Plaza Colon, pentru a protesta împotriva obligației de a purta masca, dar și a altor restricții impuse pentru a combate epidemia.

Mulțimea, mobilizată pe rețelele de socializare, s-a adunat sub steagul spaniol uriaș care decorează Piața Colon, în centrul capitalei.

Demonstranții au purtat pancarte prin care au transmis, printre altele, că „Virusul nu există”, „Masca ucide” sau „Nu ne este frică”.

Mulți protestatari nu au purtat măști, deși acest lucru este obligatoriu în spațiile publice din Spania. Purtarea unei măști a fost impusă la începutul lunii mai în transportul public, apoi a fost extinsă pentru alte zone exterioare și interioare.

Protestul vine la două zile după ce guvernul a anunțat noi restricții, inclusiv închiderea cluburilor de noapte și interzicerea fumatului acolo unde păstrarea distanței de doi metri nu este posibilă.
Mai multe detalii găsești aici.

La Bruxelles, masca a devenit obligatorie începând cu 12 august. Azi, în centrul Buxellului s-au strâns, ca și la Madrid, câteva sute de protestatari anti-mască.

Pe lângă protestele legate de încălcarea libertății și conspirațiile politice, belgienii au acuzat autoritățile publice și experții că ar fi plătiți de către industria farmaceutică.

„Corona-circ”, „este corpul meu, este alegerea mea”. Furia manifestanților vizează și purtarea măștii obligatorii, vaccinurile dar si pe miliardarul american Bill Gates sau 5G-ul.
Mai multe detalii găsești aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook