Protest pe bicicletă în fața Primăriei. Avem doar 6 km de piste din 100 promiși

O pistă butaforică de biciclete a fost așternută astăzi în fața Primăriei Capitalei, unde 14 activiști Greenpeace au protestat și au cerut mai multe piste în oraș.

În condițiile în care orașul nostru este una dintre cele mai poluate capitale europene, ei spun că salvarea vine pe două roți – o alternativă nepoluantă la soluțiile de transport actuale, supraaglomerate.

În 2020 avem doar 6km de piste omologate, asta deși în Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA), prezentat în 2018, se promiteau crearea a 30 de km de piste până la finalul lui 2018 și a 100 de km până în 2020.

Greenpeace amintește că anul ăsta, țara noastră a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru eșecul sistematic de a reduce poluarea cu praf (PM10) din București. Am fost expuși în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de praf încă din 2007, iar autoritățile au fost atenționate în mod repetat cu privire la acest lucru.

Pe de altă parte, STB (Societatea de Transport București) te anunță că de azi vei putea circula în oraș cu primul lot de autobuze hibrid Mercedes Citaro. Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro (din cele 130 achizitionate) vor tranzita centrul Bucureștiului pe traseul liniei 131. Restul de autobuze vor fi livrate până în ianuarie 2021, anunță STB.

Ascultă mai multe aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook