Protest în sectorul HORECA, împotriva restricțiilor. Suspendarea totală a activițății

Protest în sectorul HORECA, împotriva restricțiilor. Suspendarea totală a activițății

Organizația patronală HORA a emis un comunicat de presă prin care anunță suspendarea totală a activității miercuri, 19.08.2020, în intervalul orar 17:00-18:00.

Un protest pașnic, cu respectarea normelor de sănătate în vigoare, la care vor participa angajații, dar și partenerii industriei, se arată în comunicat.

„Recurgem la această soluție deoarece numeroasele apeluri făcute de HORA la adresa guvernului au rămas fără răspuns, iar responsabilitatea pe care o avem față de angajații noștri nu ne poate lăsa nepăsători.”.

HORECA este sectorul cel mai afectat de epidemie și restricții, înregistrând o scădere a cifrei de afaceri de aproape 70% față de prima jumătate a anului trecut. Peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea.

Peste 400.000 de angajați activau în acest domeniu înainte de criza coronavirusului, iar un studiu comandat de HORA, efectuat pe o perioadă de 5 ani, arată că HORECA are o contribuție de 5,07% din Produsul Intern Brut.

Organizația atrage atenția asupra faptului că toate celalate țări din UE au aprobat reluarea activității, atât în exterior cât și în interior, cu reguli stricte de prevenție.

„Luând în considerare faptul că redeschiderea teraselor la 01.06.2020 nu a atras o creștere a numărului de persoane infectate, putem concluziona că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face în siguranță, în unitățile în care se respectă reglementările.”.

Vezi comunicatul aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook