Propunerile restaurantelor pentru a rămâne deschise în timpul stării de urgență

Propunerile restaurantelor pentru a rămâne deschise în timpul stării de urgență

După Marsilia, Parisul și suburbiile ar putea trece la alertă maximă luni, având în vedere situația epidemică. Proprietarii de restaurante din capitala franceză sunt, prin urmare, îngrijorați că vor suferi aceeași soartă ca locuitorii din Marsilia, adică o închidere completă.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, nu a exclus însă posibilitatea de a permite „restaurantelor, inclusiv în zonele cu alertă ridicată, să rămână deschise complet sau parțial, dar cu reguli sanitare stricte”. Preluând conducerea, sindicatele, conduse de UMIH (Union des Métiers et des Industries de l’Hôtellerie) au reacționat rapid făcând mai multe propuneri într-un comunicat de presă.

Temperatura și datele clienților

În special, pe lângă aplicarea protocolului actual, aceștia propun ca proprietarii de restaurante să poată verifica temperatura clienților la intrare, dar și să completeze automat o carte de vizită. Lăsând numele și datele de contact, aceștia pot fi apoi contactați, în cazul depistării unui lanț de transmitere.

Sindicatele, care solicită o mai bună gestionare a rezervărilor, propun, de asemenea, reducerea numărului de persoane autorizate la aceeași masă, care ar scădea de la 10 la 8. 

De asemenea, sectorul dorește să inițieze discuții cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a „organiza condițiile pentru o testare masivă a tuturor profesioniștilor din sector, organizând intervale de timp în care să existe acces prioritar rezervat acestora”.

Pesimism pentru baruri

Aceste măsuri se vor aplica numai restaurantelor. În ce privește barurile, ministrul nu a fost optimist, preconizând o închidere totală a acestor unități în caz de alertă maximă.

Astăzi, cafenelele și restaurantele se organizează pentru a-și arăta nemulțumirea, purtând o banderolă neagră și demonstrând în fața unităților lor cu puțin înainte de prânz. „Este o acțiune pacifistă, fără violență, este doar pentru a arăta că suntem acolo și că murim și că trebuie să facem ceva. Trebuie să facem zgomot, să arătăm că suntem acolo, că murim”, a explicat chef-ul de 2 stele Philippe Etchebest pentru Franceinfo.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook