Profesorul Raoult susține din nou un declin al epidemiei

Profesorul Raoult susține din nou un declin al epidemiei

Profesorul Didier Raoult vrea să creadă într-un sfârșit rapid al epidemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, virusul poate dispărea într-o lună în țările temperate.

A devenit un obicei. În fiecare săptămână, profesorul din Marsilia, Didier Raoult, face un rezumat al situației legat de epidemia de Covid-19, pe baza observațiilor sale.

Aceasta este postarea săptămânală a profesorului Raoult, de pe canalul de YouTube IHU Infection Méditerranée.

În acest nou videoclip, intitulat „lecția de epidemii scurte”, specialistul în boli infecțioase spune că „dacă lucrurile continuă așa, este posibil ca în decurs de o lună să nu mai existe cazuri în majoritatea țărilor temperate. Este una dintre posibilitățile care nu trebuie neglijate”, explică el. Acesta confirmă declinul epidemiei, fără a oferi răspunsuri cu privire la un eventual nou val al bolii. „Va necesita analiza mult mai multor date.”

Această situație duce la o „reflecție profundă”, deoarece, consideră că „sosirea unei boli acute este ceva pentru care majoritatea țărilor bogate nu sunt pregatite (…) Între cele 15 țări cu cea mai mare mortalitate sunt doar țări bogate. Nu există o corelare între bogăție și capacitatea de a răspunde la astfel de situații”. Pentru el, oamenii care conduc nu pot fi aceiasi cu cei care iau deciziile: „trebuie să reacționeaze rapid luând decizii, acestea nu sunt vremuri obișnuite. Este un moment de criză. Este ca războiul și pacea. Aceasta este lecția pe care trebuie să o învățăm de aici, altfel riscăm să ajungem după luptă, când războiul se va termina și veți începe să faceți propuneri terapeutice, iar acest lucru nu este acceptabil ”, insistă el.

El pune la îndoială durata studiilor clinice care se întind pe mai multe luni și ale căror rezultate „vor ajunge după luptă”. Boala trebuie tratată într-un „timp foarte scurt”, spune el, asumându-și alegerea de a trata pacientii cu bioterapia sa, deoarece este o problemă de „bun simț, doar dacă nu vrem să-i tratăm în așteptarea moleculelor”.

Ca atare, indică faptul că pentru el, Remdesivir, inițial dezvoltat pentru a lupta împotriva virusului Ebola și care face parte din studiul clinic european Discovery, va fi descalificat „pentru că [molecula] nu este bine tolerată”. Un studiu fără grup martor care a arătat importante efecte secundare dar care a fost publicat în revistele medicale și toată lumea a început să spună că acesta « functioneaza ».

Rezultatele acestui test sunt așteptate la sfârșitul lunii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook