Prof. Philippe Parola: „Am pacienți care mă îngrijorează mult mai mult decât cei bolnavi de Covid”

Prof. Philippe Parola: „Am pacienți care mă îngrijorează mult mai mult decât cei bolnavi de Covid”

„Trebuie mai degrabă să liniștim populația în raport cu ceea ce vedem […] Sunt medic de boli infecțioase, am pacienți care mă îngrijorează mult mai mult decât cei bolnavi de Covid în prezent”, declară Philippe Parola, șeful departamentului de Boli Infecțioase de la Insitutul universitar IHU din Marsilia.

Într-un material distribuit pe Facebook, medicul francez a vorbit și despre eficiența redusă a măștilor, mai ales dacă cei care le folosesc nu sunt instruiți corespunzător legat de modul corect de utilizare.

„Nu știu dacă purtarea generalizată a măștii poate fi eficace, dacă e purtată în buzunar și apoi pusă pe față, atinsă cu mâinile, cu transpirație. Dacă măsura nu e asociată cu spălarea mâinilor, nu pot să spun că va avea un efect. E o măsură luată de autorități și ele vor explica, probabil, populației, cum trebuie să o aplice.”

«J'ai des malades beaucoup plus inquiétants que le Covid», déclare Philippe Parola

«Il faut être plutôt rassurant par rapport à ce qu'on voit […] Je m'occupe de maladies infectieuses, j'ai des malades beaucoup plus inquiétants que le Covid actuellement», déclare Philippe Parola, chef de service Maladies infectieuses à l'IHU Méditerranée

Publicată de CNEWS pe Marţi, 11 august 2020

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook