Produsele esențiale, în viziunea galezilor. Poți cumpăra votcă, dar haine pentru copii, nu

Produsele esențiale, în viziunea galezilor. Poți cumpăra votcă, dar haine pentru copii, nu

Guvenul din Țara Galilor a dictat suspendarea activității magazinelor care comercializează produse neesențiale, ca parte a măsurilor de luptă împotriva epidemiei Covid-19, care înregistrează o revenire puternică în majoritatea țărilor europene.

Supermarketurile pot funcționa în continuare, dar au fost obligate să limiteze accesul cumpărătorilor astfel încât produsele esențiale să fie singurele ce pot fi achiziționate. Detalii găseşti aici.

Dar cum au făcut autoritățile departajarea şi ce categorii de produse au fost incluse pe lista celor interzise la vânzare? Cu siguranță nu într-un mod logic.

Poți cumpăra băuturi alcoolice, spre exemplu, dar nu poți cumpăra haine pentru copii. Nu e atât de frig, până la urmă.

Poți cumpăra o bicicletă, dar nu poţi cumpăra o carte. Mai mult accent pe sport, poate.

Oficialii au transmis doar că acele magazine sau departamente ale unor supermarketuri care vând electrocasnice, telefoane, haine, jucării sau produse pentru grădină trebuie închise.

Pe de altă parte, produsele care sunt considerate „esențiale pentru supraviețuire, curățenie şi buna funcționare a gospodăriei”, cum ar fi baterii, becuri sau mănuşi de cauciuc, pot fi comercializate în continuare.

Cu alte cuvinte, au fost trasate două mari categorii, iar unele produse au devenit victime colaterale.

Vestea bună este că magazinele forțate să-şi întrerupă activitatea pot face, totuşi, livrări la domiciliu. Semn că absurditatea situației n-a atins, încă, un nivel de nesuportat.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook