Producătorul Remdesivir a câștigat deja 900 de milioane de dolari de pe urma tratamentului contra Covid-19

Producătorul Remdesivir a câștigat deja 900 de milioane de dolari de pe urma tratamentului contra Covid-19

Medicamentul antiviral Remdesivir, utilizat pentru pacienții cu Covid-19, a adus deja producătorului său Gilead Sciences aproape 900 de milioane de dolari în al treilea trimestru, a anunțat miercuri compania farmaceutică.

Datorită vânzărilor acestui produs, dezvoltat inițial fără succes împotriva febrei hemoragice Ebola, grupul a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri trimestriale cu 17%, până la 6,58 miliarde de dolari. De asemenea, Gilead a revenit pe profit în această perioadă, înregistrând un câștig net de 360 ​​de milioane de dolari. Remdesivir, al cărui nume comercial este Veklury, a fost unul dintre primele medicamente care a demonstrat eficacitate relativă în studiile clinice, prin scurtarea timpului de recuperare a pacienților internați cu câteva zile. Dar nu s-a dovedit că reduce mortalitatea. Președintele SUA, Donald Trump, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 la începutul lunii octombrie, a primit tratamentul timp de cinci zile, printre alte medicamente.

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a acordat autorizație permanentă pentru medicament pe 22 octombrie, care a devenit astfel singurul tratament specific împotriva Covid-19 aprobat permanent în Statele Unite. Europa și alte țări au autorizat temporar remdesivir încă din primăvară.

Prognozele de vânzări în scădere

Gilead continuă să obțină cea mai mare parte a veniturilor sale din vânzările de medicamente împotriva SIDA, care au crescut cu 8%, la 4,5 miliarde de dolari. Veniturile din produsele pentru tratarea hepatitei au scăzut cu 31%, la 464 milioane dolari, ceea ce grupul atribuie declinului testelor de la începutul pandemiei.

Laboratorul a redus ușor intervalul de prognoză al vânzărilor sale pentru întregul an, acum așteptat între 23 și 23,5 miliarde de dolari, față de 23 și 25 de miliarde anterior. Această revizuire este destinată să reflecte progresia continuă a pandemiei Covid-19 din întreaga lume, inclusiv ratele de infectare, ratele de spitalizare și disponibilitatea comercială a Veklury, a subliniat Gilead.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook