Prințul Harry se teme să nu-și piardă soția în același mod în care și-a pierdut mama

Prințul Harry se teme să nu-și piardă soția în același mod în care și-a pierdut mama

Prințul Harry a rămas cu traume după moartea mamei sale, prințesa Diana și recunoaște că i-a fost foarte greu să accepte pierderea. El vorbește într-un nou documentar despre suferința pricinuită de dispariția mamei și spune că îi este teamă ca „istoria să nu se repete”. Este motivul pentru care cuplul Harry – Meghan a renunțat la îndatoririle regale și s-a mutat în California, anul trecut.

„Mama mea a fost fugărită până la moarte când se afla într-o relație cu o persoană care nu era albă (Dodi Al-Fayed n.r.) și uite ce s-a întâmplat. Vorbești despre faptul că istoria se repetă? Ei nu se vor opri până ea nu va muri”, spune Harry în documentarul care tratează problema bolilor mintale „The Me You Can’t See”.

„Gândul că aș putea pierde o altă femeie din viața mea este extrem de înfricoșător”, spune el referindu-se la Meghan Markle. Serialul documentar „The Me You Can’t See”, pe care Harry l-a produs împreună cu realizatoarea TV Oprah Winfrey, este lansat vineri pe platforma Apple TV+.

Prințesa Diana a decedat în 1997, la vârsta de 36 de ani, după ce automobilul în care se afla împreună cu iubitul ei Dodi Al-Fayed a lovit tunelul Pont de l’Alma din Paris, fiind urmărit de paparazzi. Harry avea 12 ani.

În documentar, Harry vorbește despre drumul străbătut în urma sicriului mamei sale, alături de fratele său William, de tatăl său prințul Charles și de unchiul Charles Spencer (fratele Dianei).

„Cel mai bine îmi amintesc zgomotul pe care copitele cailor le făceau când loveau asfaltul. Mă simțeam ca și cum mi-aș fi părăsit corpul, doar mergeam înainte, făceam ce toată lumea de aștepta să fac, lăsând să se vadă doar o zecime din emoția pe care ceilalți o arătau”.

Harry spune că și-a înăbușit sentimentele, dar a consumat alcool în exces și a suferit atacuri de panică în jurul vârstei de 20 de ani. Încă intră în panică atunci când vede camere de filmat în jurul său.

„Am fost foarte furios pentru ce i s-a întâmplat (Dianei) și pentru că nu s-a făcut dreptate… aceeași oameni care au fugărit-o prin acel tunel au fotografiat-o apoi în timp ce se stingea din viață, pe bancheta mașinii”.

Și acum, la 36 de ani, el spune că se simte încordat și urmărit atunci când se întoarce la Londra.

Harry a apelat la un psiholog și a urmat un tratement terapeutic în urmă cu cinci ani, când a întâlnit-o pe Meghan. „Mi-am dat seama că, dacă vreau ca relația să funcționeze, trebuie să îmi rezolv problemele din trecut”, spune el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook