Primii elevi care revin în clase sunt cei din Franța și Begia. Chiar azi. În majoritatea ţărilor europene, anul şcolar începe în septembrie

Primii elevi care revin în clase sunt cei din Franța și Begia. Chiar azi. În majoritatea ţărilor europene, anul şcolar începe în septembrie

Azi e prima zi de şcoală în Franţa, dar cursurile se desfășoară cu reguli stricte. Cei peste 12 milioane de elevi din Franţa, dar și profesorii poarta măşti de protecţie nu doar în timpul orelor, ci și în pauze sau în timpul activităţilor în aer liber. În schimb, în recreaţii şi în spaţiile închise nu va mai fi obligatorie distanţarea. Clasele au mai puţini copii, iar orele sunt mai scurte.

Și în Belgia încep azi școlile, dar se întorc în bănci numai cei de la nivelurile considerate prioritare. Şefa guvernului, Sophie Wilmes, apreciaza că reluarea unei vieţi şcolare ’’normale sau cât mai normale posibil’’ este esenţială pentru copii.

Guvernul britanic anunță că săptămâna aceasta începe şcoala în Anglia şi Ţara Galilor.

În Serbia, masca este obligatorie în școli, durata orelor este redusă de la 45 de minute la 30, și se va învăța alternativ: o săptămâna în bănci, una de acasă, cu lecții online.

În Grecia, cursurile încep lunea viitoare, iar elevii vor ieşi în pauze pe rând, astfel încât să nu se aglomereze curţile.

În Spania, şcolile îşi deschid porţile eşalonat, în perioada 4-15 septembrie, iar portul măştii va fi obligatoriu în permanenţă de la vârsta de 6 ani.

În Germania, Irlanda de Nord şi Scoţia anul scolar a început în august.

Profesorii din toate țările au încă un motiv de îngrijorare pe lângă coronavirus. Modul în care elevii se vor readapta la şcoală, de care s-au desprins aproape complet în perioada de izolare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook