Președintele Braziliei critică restricțiile Covid și le cere guvernatorilor să nu se mai plângă. „Încetați cu smiorcăiala”

Președintele Braziliei critică restricțiile Covid și le cere guvernatorilor să nu se mai plângă. „Încetați cu smiorcăiala”

Președintele Jair Bolsonaro, care minimizează criza coronavirusului și se opune izolării, a cerut joi brazilienilor să „înceteze cu smiorcăiala” și a criticat măsurile dure luate de multe orașe pentru a face față epidemiei. Brazilia a înregistrat aproape 260.000 de victime de la începutul epidemiei.

„Destul cu aceste povești (…) veți plânge… până când?”, a continuat spus liderul brazilian cu ocazia inaugurării unei secțiuni de cale ferată în statul Goais. Bolsonaro, care a fost criticat pentru lipsa de empatie față de această dramă umană, a trasmis că „regretă decesele” dar a întrebat „unde va ajunge Brazilia dacă oprim totul?”.

„Până când veți rămâne acasă, până când va rămâne totul închis?”, a continuat el, în contextul în care multe orașe au decretat săptămâna aceasta o stingere – limitarea programului de funcționare a restaurantelor și barurilor sau a activităților neesențiale, pentru a controla epidemia de Covid-19.

„Nimeni nu mai suportă”, a concluzionat el. De la debutul crizei, care a transformat Brazilia în a doua cea mai îndurerată țară, după Statele Unite, Jair Bolsonaro s-a confruntat cu guvernatorii care doreau să restricționeze activitatea, acuzându-i că subminează economia.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook