Președintele Bolsonaro le cere brazilienilor să nu mai trateze epidemia ca „niște homosexuali”

Președintele Bolsonaro le cere brazilienilor să nu mai trateze epidemia ca „niște homosexuali”

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a făcut ieri o nouă declarație controversată, într-un discurs în care l-a atacat și pe noul președinte american, Joe Biden.

Bolsonaro a minimizat epidemia în nenumărate rânduri, iar aceasta este doar ultimul derapaj de acest tip, dintr-o serie mult mai lungă.

„Toată lumea vorbește doar despre pandemie. Trebuie să ne oprim”, a avertizat el.

Și continuă: „Regret decesele. Chiar o fac. Dar toți murim mai devreme sau mai târziu. Nu are sens să fugim de realitate. Nu putem continua să fim o țară de homosexuali… Trebuie să ne ridicăm și să luptăm. Urăsc această atitudine homosexuală”.

Bolsonaro a condamnat în repetate rânduri „isteria” creată în jurul Covid-19, a comparat boala cu „o răceală ușoară” și a indicat că sistemul imunitar al brazilienilor este atât de puternic încât ar putea înnota într-o canalizare „și n-ar lua nimic”.

În cadrul aceleiași conferințe, președintele Braziliei i-a răspuns lui Joe Biden legat de avertizările acestuia de a proteja mai bine pădurea amazoniană împotriva incendiilor.

„Recent, un candidat la președinție a spus că dacă nu controlez incendiile o să ne impună sancțiuni. Cum procedezi în astfel de situații? Democrația nu funcționează în cazul ăsta. Trebuie să ai putere militară. Nu trebuie neapărat s-o folosești, dar ei trebuie să știe că o ai”, a transmis el.

Bolsonaro este un susținător înfocat al lui Trump și se numără printre puținii lideri care nu l-au felicitat pe Biden în urma victoriei. Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume în contextul Covid-19, după SUA. A înregistrat până acum mai bine de 160.000 de decese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook