Portland| Protestatari înarmați ard steaguri americane. „Am votat cu rușine pentru Biden”

Portland| Protestatari înarmați ard steaguri americane. „Am votat cu rușine pentru Biden”

Protestatari înarmați cu puști de asalt au ars steaguri americane și au mărșăluit, fără violență, în ciuda confuziei post-electorale, pe străzile din Portland, în nord-vestul Statelor Unite, în noaptea de marți până miercuri.

Enclava liberală din Oregon s-a temut de ciocnirile armate după luni de proteste tensionate între activiștii de extremă stânga, milițiile de extremă dreapta și poliția federală.

„Nu ne place niciunul dintre candidați – am votat cu rușine pentru Biden -, dar dacă Trump va fi președinte încă patru ani, oamenii vor deveni furioși”, a spus un tânăr protestatar în timp ce două steaguri americane ardeau în afara clădirii.

FBI-ul a avertizat cu privire la riscul ciocnirilor armate legate de alegerile prezidențiale, dar nu a fost vizibilă nicio activitate a grupurilor de extremă dreapta.

Seara a început cu un marș pașnic, care a reunit 400 de persoane, ca parte a mișcării „Black Lives Matter” împotriva rasismului și violenței poliției, condusă de câțiva cetățeni echipați cu puști de asalt, cuțite și arme. Protestatarii au discutat ultimele știri electorale, pe măsură ce au apărut. „Am auzit că Trump este în frunte acum”, a declarat organizatorul, Ty Ford, de 20 de ani. „Va fi o revoltă. Când se va afla, lumea va înnebuni”.

Atmosfera a fost relaxată, iar protestatarii au încercat să-i convingă pe localnicii care îi priveau de la ferestre să se alăture. „Hei, spune-ne cum merg lucrurile pentru tine – și atunci, poate te îmbraci și vii să ne ajuți să începem o revoluție”, a strigat un activist.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook