Polițiști atacați în timp ce încercau să oprească o petrecere cu 300 de invitați. Au crezut că uniformele sunt deghizări

Polițiști atacați în timp ce încercau să oprească o petrecere cu 300 de invitați. Au crezut că uniformele sunt deghizări

Într-un penthouse situat într-un cartier liniștit din regiunea pariziană, o petrecere cu aproximativ 300 de invitați s-a transformat într-o bătaie generală, în noaptea de vineri până sâmbătă.

Seara a fost atât dezlanțuită, atmosfera atât de psihedelică și furia petrecăreților atât de incontrolabilă încât a durat minute bune până ce polițiștii i-au făcut pe cei peste 300 de invitați să înțeleagă că nu, uniformele lor nu sunt deghizări.

Politiștii s-au trezit încercând să pună capăt unei bătăi generale, în timpul unei petreceri din cartierul Joinville-le-Pont.

Fiind atacați, polițiștii au răspuns cu mijloacele din dotare. Două grenade defensive a stins ardoarea agresorilor. Toți invitatii au fugit. Unul dintre ei a fost găsit pe o stradă din apropiere, suferind leziuni în zona ochilor.

Totul a început cu puțin înainte de ora două. Politia primește un apel legat de o bătaie generală care tocmai a izbucnit în timpul unei petreceri care adună 300 de invitați.

Camera principală a loftului are 300 de mp

E vorba de o cladire modernă, unde polițiștii nu au acces. Poarta închisă are o înălțime de trei metri iar sârma ghimpată împiedică orice escaladare. Polițiștii așteaptă câteva minute și profită de plecarea unui oaspete pentru a se „strecura”. Traverseaza o curte pavată și observă în dreapta lor că o poartă este păzită de un bodygard.

Paznicul nu vrea să aibă probleme. Îi conduce pe polițiști la o a doua ușă. Când o deschide, poliția descoperă un adevărat club de noapte. În această cameră de 300 de mp, erau „300 până la 400 de persoane”, spune siderat unul dintre polițiștii care au intervenit.

O bătaie generală în mijlocul ringului de dans

Au fost amenajate mese pentru cei care fumează narghilea. Muzica este asurzitoare. Poliția forțează drumul spre ringul de dans și observă o bătaie uriașă, la care participă aproximativ 100 de oameni. O luptă cu sticle care se sparg în capetele oamenilor.

Mai mulți invitați au fețele însângerate. Polițiștii încearcă să înțeleagă cine cu cine se bate, dar nu există două grupuri distincte. Toată lumea se bate într-un mod anarhic. „Poliția”, strigă forțele de ordine. Fără efect. Prea mult zgomot, prea mult alcool.

Bătăușii se întorc împotriva poliției

Pentru a atrage atenția că sunt acolo, polițiștii își îndreaptă laternele către oaspeți. Funcționează. Bătăușii încetează să se mai lovească între ei, iar furia lor se concentrează acum asupra poliției.

Fiind atacați, polițiștii își folosesc mijloacele de apărare. Detonarea grenadelor defensive produce efectul dorit. Atacatorii fug.

Oamenii fug pe acoperiș și prin grădinile vecinilor

Între timp, au sosit întăriri. Unii petrecăreți s-au refugiat pe acoperișul penthouse-ului, de unde încearcă ulterior să scape. „Unii erau beți, riscau să cadă”, a declarat o sursă a poliției. Nimeni nu a putut fi reținut, din cauza agitației care s-a produs. După ce toată lumea a dispărut, politiștii intră din nou în „clubul de noapte”. Pe jos, pe lângă sticlele sparte, foarte multe prezervative.

Abia după o jumătate de oră, unul dintre invitați a solicitat ajutor. A fost găsit pe o stradă din apropiere, grav rănit la ochi. Poliția a depus o plângere pentru violență împotriva autorității publice.

În mod evident, a fost deschisă o anchetă.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook