Poliția a fost chemată să ridice un homeless de pe o bancă din Ohio. Era, de fapt, Iisus

Poliția a fost chemată să ridice un homeless de pe o bancă din Ohio. Era, de fapt, Iisus

În bogatul Bay Village din Ohio, localnicii au sesizat autoritățile în legătură cu un om al străzii care doarme pe o bancă din parc. Ce nu știau ei e că statuia numită „Homeless Jesus” a fost instalată recent acolo de Biserica Episcopală St. Barnabas, tocmai pentru a atrage atenția asupra fenomenului oamenilor fără adăpost din oraș.

Statuia chiar a atras atenția, pentru că la nici 20 de minute după ce a fost amplasată în parc, polițiștii au fost sunați de un trecător îngrijorat, să ridice „homeless-ul”. Alex Martin, preot la biserica responsabilă pentru inițiativă, a povestit pe Twitter cum a trebuit să-i explice unui polițist că e vorba despre o statuie, nu despre un om al străzii în carne și oase.

„Cel care a efectuat apelul a făcut-o pentru că era cu adevărat îngrijorat pentru viața celui care se odihnea pe bancă. Iar răspunsul polițistului a fost excelent: s-a comportat ca un profesionist și a fost nerăbdător să afle mai mult despre statuie și despre ce vrem să transmitem cu ea”, cred cei de la biserica St. Barnabas. Statui asemănătoare au fost amplasate și în Italia, Belgia sau Canada. Originalul a fost binecuvântat de Papa Francisc la Vatican.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook