Salut, Sunt George Mihalcea, și-ți zic ce e de văzut pe ecrane mari și mici, în perioada asta de autoizolare!

Pentru că, după atâtea zile de distanțare socială resimțim nevoia distracției în gașcă, iar multe din festivalurile verii – de muzică și de film sunt puse sub semnul întrebării – o să-ți recomand acum documentarul WoodstockThree Days That Defined a Generation, un film prezentat anul trecut la TIFF-ul de la Cluj.

Găsești documentarul despre Woodstock pe platforma de VOD a festivalului, TIFF Unlimited, platformă pe care, zilele astea,  perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile pentru noii abonați.

E bine să vezi documentarul ăsta, WoodstockThree Days That Defined a Generation, ca să înțelegi cum un festival la care erau așteptați 150 de mii de spectatori și care au ajuns în final 450 de mii a intrat în istorie nu doar datorită artiștilor care au cântat acolo – Jimi Hendrix, The Who, Santana, Creedence Clearwater Revival și Janis Joplin – ci și grație unei incredibile solidarități umane.

Un singur exemplu îți dau: în ultima zi a Woodstock-ului din 1969, organizatorii au rămas fără mâncare, însă toți fermierii din zonă și-au golit cămările și au reușit să hrănească aproape jumătate de milion de tineri veniți acolo. E o dovadă de solidaritate umană de care cred că avem mare nevoie în aceste zile.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook