Pe Netflix, poți vedea The Platform, un hit surprinzător pentru compania americană care, probabil, nici nu spera la un asemenea succes pentru acest horror violent și apăstor ca stil vizual, debutul în lung metraj al unui regizor spaniol specializat în reclame, Galder Gaztelu-Urrutia.

The Platform s-a dovedit a fi însă foarte în ton cu timpurile pe care le trăim și multă vreme de la lansare a fost în top 10 Netflix.

Povestea unui personaj masculin care se trezește într-o închisoare sub forma unui puț, în care prizonierii primesc o singură masă ce coboară din nivel în nivel tot mai jos și din care trebuie să se hrănească rapid, The Platform nu e doar un horror high concept, care aduce cu mai vechiul The Cube și cu seria Saw.

În vremea coronavirusului, în care lupta pentru resurse devine o realitate din ce în ce mai amenințătoare, The Platform e și o parabolă foarte politică și foarte critică cu ideologiile moderne : de la capitalismul sălbatic la comunismul cu forța.

În plus, The Platform, hitul celor de la Netflix, ridică o întrebare mereu actuală: cum îți mai poți păstra umanitatea în vremuri în care nevoile tale primare, adică propria ta supraviețuire, sunt amenințate în permanență de factori externi din lumea contemporană ?

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook