Salut! Sunt George Mihalcea și-ți spun ce e de văzut pe ecranele de acasă în vremea pandemiei.

Pe Netflix, poți vedea sau revedea Snowpiercer din 2013, primul film în engleză al regizorului sud coreean Bong Joon-ho, cel care anul acesta a făcut istorie la Oscaruri cu al său Parasite.

E important să vezi Snowpiercer ca să înțelegi unul dintre subiectele care, în vremea pandemiei, ia amploare : diferențele de clasă socială în vremea carantinei. Tot mai multe articole din presa străină vorbesc despre cum bogații lumii își permit un tip de lockdown de lux, în timp ce marea majoritate a populației rămâne ușor, ușor fără resurse.

Snowpiercer spune, sub forma unui SF de acțiune, tocmai această poveste. Într-un viitor nu foarte îndepărtat în care o schimbare climatică majoră a șters aproape în totalitate umanitatea de pe fața planetei, ultimii supraviețuitori rezistă cu greu în singurul loc unde se mai poate trăi, un tren care se învârte fără oprire printr-un decor post-apocaliptic.

Cu o distribuție de excepție – Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris și românul Vlad Ivanov – Snowpiercer îți confirmă o idee deloc nouă însă demnă de a fi reamintită periodic : nici măcar sfârșitul lumii nu e la fel pentru toată lumea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook