Pe Youtube găsești la liber documentarul Planet of the Humans, produs de Michael Moore – premiat în 2002 cu Oscar pentru filmul Bowling for Columbine – și regizat de un colaborator frecvent al acestuia, Jeff Gibbs.

Planet of the Humans te face să-ți pui întrebări despre un domeniu pe care, altminteri ești obișnuit să-l consideri, a priori, ca fiind unul în întregime respectabil și salvator : cel al energiei verzi.

Cât de verde este această energie verde promovată în ultimii ani ca fiind soluția ultimă pentru salvarea planetei ? Cine sunt cei care profită de pe urma promovării energiilor regenerabile în dauna celor bazate pe combustibili fosili? Este energia verde – așa cum e ea pusă în practică acum – o soluție sustenabilă pentru viitorul planetei sau e doar o încercare disperată și zadarnică de a ne conserva stilul de viață prin care consumăm, de fapt, și mai multe din resursele planetei ?

Sunt câteva întrebări pe care documentarul Planet of the Humans le ridică, investigând în același timp implicarea unor celebrități precum Al Gore, Michael Bloomberg sau Richard Branson în acest curent ecologist.

Interesul pe care-l suscită tema asta nu e mic, dovadă că, în mai puțin de o săptămână de când a fost urcat pe Youtube de Michael Moore, documentarul Planet of the Humans ajunge la aproape 3 milioane de vizualizări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook