Salut! Sunt George Mihalcea și-ți spun ce e de văzut pe ecranele de acasă în autoziolare!

Fiindcă nu mai poți călători decât virtual în vremurile astea, îți propun un city break cinematografic în Genova, unul din orașele italiene pe care trebuie să le treci pe listă ca locuri de văzut după pandemie.

Genova, filmul britanicului Michael Winterbottom din 2008 spune povestea unui profesor englez de literatură (Colin Firth) care – în urma unei drame familiale – se mută în Genova, împreună cu fiica sa.

E o poveste despre renaștere, despre redefinirea unor relații de familie, dar e vorba și despre adaptarea la un nou oraș, Genova, mult mai temperamental decât cel din care provine profesorul britanic.

Regizorul Michael Winterbottom e un maestru al filmelor despre călătorii. A făcut pentru BBC mai multe seriale în care comedianții Steve Coogan și Rob Brydon te duc în road tripuri mai puțin convenționale prin nordul Angliei, dar și prin Italia, Spania și Grecia.

În filmul Genova din 2008, regizorul Michael Winterbottom exploatează din plin șarmul mediteraneean al vechiului oraș-republică și îți inoculează subtil dorința de a face o plimbare pe stradelele colorate și zgomotoase ale Genovei văzute în miezul verii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook