Salut! Sunt George Mihalcea și-ți spun ce e de văzut pe ecranele de acasă în autoziolare !

Pentru că în această perioadă unul din lucrurile care ne lipsesc cel mai mult este posibilitatea de a călători, îți propun o plimbare cinematografică printr-unul din cele mai iubite orașe europene, Lisabona.

Că ai apucat să vezi sau nu Lisabona, filmul neamțului Wim Wenders, Lisbon Story, din 1994 te va face să te îndrăgostești pentru totdeauna acest oraș.

Wim Wenders, castigator al unui Palme d’Or pentru Paris, Texas în 1984 – se folosește în Lisbon Story, de o intrigă simplă: un inginer de sunet e invitat în Lisabona de amicul său regizor, pentru a-l ajuta la filmarea unui documentar despre acest oraș.

Ajuns acolo, inginerul nostru începe o explorare sonoră a Lisabonei, în toate ipostazele ei. De la zgomotele de zi cu zi ale orașului, până la muzica specifică locului, celebrul fado portughez, și din centrul vechi turistic, Bairro Alto, până în cartiere istorice precum Alfama, regizorul Wim Wenders are splendida idee de a-ți înfățișa Lisabona prin sunetele sale intime.

Așa că, dacă vrei să vezi Lisabona profundă, de la tine de-acasă, filmul Lisbon Story din 1994, e o călătorie cinematografică de neratat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook