Salut, sunt George Mihalcea, și-ți spun ce ai de văzut pe ecranele de acasă, în autoizolare!

Pentru că aceste zile de distanțare socială cauzată de pandemie te-au făcut să te întrebi ce efecte va avea pe termen lung această reducere la minimum a interacțiunii sociale, îți recomand filmul Leave No Trace din 2018, pe care îl găsești pe HBO Go.

Regizat de americanca Debra Granik, Leave No Trace – film care apare în topul multor critici ca una din cele mai bune producții ale anului 2018 – e un minuțios studiu cinematografic despre izolarea dusă la extrem.

Un veteran de război care suferă de sindromul post-traumatic des întâlnit în cazul soldaților întorși de pe front se refugiază într-o pădure din Oregon împreună cu fiica sa adolescentă. Leave no trace analizează în detaliu felul în care această distanțare extremă față de societate influențează relația tată –fiică.

Un alt aspect foarte important al poveștii din Leave No Trace, din 2018,  este lecția emoționantă din final despre importanța solidarității umane, lecție pe care e bine să o recapitulezi periodic, în special în situații extreme cum e cea pe care o trăim astăzi. 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook