Salut ! sunt George Mihalcea și-ți spun ce seriale sunt de văzut pe ecranele de acasă în vremea pandemiei.

Din 3 aprilie, Neflix vine cu un nou sezon din cel mai popular serial european al său : producția spaniolă La Casa de Papel al cărei succes a fost catalogat chiar de șefii Netflix drept unul fenomenal.

Fie că ai văzut, fie că abia începi să bingiuiești La Casa de Papel odată cu al patrulea sezon. Iți spun câteva lucruri mai puțin cunoscute despre povestea găștii de răzvrătiți din jurul celebrului El Profesor.

La casa de papel (Money Heist), creat de un veteran al producțiilor TV din Spania Alex Pina, a fost cumpărat de Netflix prin 2018, când compania americană începuse o serie de achiziții locale prin Europa. Succesul instantaneu al serialului – mai ales la publicul european – a fost exploatat la maximum de americani.

Netflix a reeditat producția spaniolă în așa fel încât să facă două sezoane din povestea gândită de creatorul Alex Pina ca fiind un singur sezon.

Mai mult, Neflix a comandat rapid un al treilea sezon care în 2019 a devenit cea mai urmărită producție a sa : 44 de milioane de conturi Netflix au vazut La Casa de Papel 3 în prima lună de la lansare. Măștile cu figura stilizată a lui Dali, marca vizuală a serialului, au devenit un lucru comun mai ales printre tinerii europeni.

Mai merită spus că, dincolo de succesul de public, primele două sezoane din Casa de Papel au fost – cinefilii pasionați știu asta – și un omagiu adus genului heist movie, filme despre jafuri. Sunt nenumărate referințe în serial la filme celebre despre jafuri. Riffiffi al lui Jules Dassin, The Killing al lui Stanley Kubrick, Dog Day Afternoon al lui Sidney Lumet, The Italian Job sau seria Ocean’s sunt evocate într-un fel sau altul, într-un moment sau altul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook