Pe Netflix, vezi din 16 aprilie sezonul 3 din serialul israelian Fauda, desemnat în 2017 de The New York Times drept cea mai bună serie de televiziune.

Fauda îți arată o parte mai puțin cunoscută din conflictul israeliano – Palestinian: activitatea unei unități de contra-terorism din armata israeliană, așa numiții mist-arvim, operativi evrei foarte buni cunoscători ai culturii și civilizației arabe, folosiți în operațiuni de infiltrare în teritoriile arabe învecinate cu Israelul.

Inspirat de experiențele avute de creatorii săi în timpul serviciului în aramata israeliană, Fauda e unul dintre marile succese ale Netflix în materie de seriale care nu sunt vorbite în engleză.

Filmat excelent pe fundalul zonelor de conflict israeliano-palestiniene, montat foarte alert și mizând pe șarmul actorilor evrei și arabi, Fauda e o lecție de serial de acțiune contemporan pe care marile studiouri occidentale au de ce să îl invidieze.

Ca un amănunt de culoare : acțiunea din sezonul 3 al serialului Fauda se desfășoară într-un din zonele de conflict cele mai fierbinți ale Orientului Mijlociu, Fâșia Gaza.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook