Pe Netflix, găsești documentarul din 2010, Senna, regizat de Asif Kapadia și premiat cu un trofeu Bafta pentru cel mai bun documentar.

Regizorul britanic,  specializat în biografii avea să câștige în 2016 și un Oscar pentru documentar cu Amy, povestea câtăreței Amy Winehouse.

Fie că ești sau nu fan de Formula 1, documentarul Senna de pe Netflix te va ține cu ochii în ecran oferindu-ți o perspectivă intimă asupra unui sportiv legendar, care a schimbat în multe feluri istoria Formulei 1.

Documentarul ți-l dezvăluie pe Ayrton Senna într-o construcție narativă țesută numai din imagini de arhivă și puncteză dramatic momentele de excepție ale carierei sale : rivalitatea sa cu Alain Prost, cele trei titluri de campion mondial câștigate sau ziua accidentului său mortal din 1994, pe circuitul de la San Marino.

Ca să înțelegi ce a însemnat Ayrton Senna pentru Formula 1 își mai spun doar atât : Lewis Hamilton, actualul lider al Marelui circuit, spune mereu că modelul său de pilot a fost, este și va fi talentatul și temperamentalul Ayrton Senna.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook