Salut, sunt George Mihalcea și-ți spun ce e smart de văzut acum pe ecrane…mai mari sau mai mici.

Pe HBO ai The Outsider, adaptare după romanul omonim al lui Stephen King, un serial în 10 episoade în care o gașcă de polițiști, detectivi privați și avocați încercă să oprească o entitate malefică din folclorul hispanic, El Cuco – un demon capabil să ia formă umană. Dacă treci de primul episod, The Outsider, construit în dulcele stil clasic al lui Stephen King, te va prinde cu siguranță. Ben Mendelsonh și Cynthia  Erivo sunt cei doi actori remarcabili din The Outsider.Pe Netflix, poți vedea un documentar care combină #smart știința și drăgălășenia subiectului. Babies/Bebluși urmărește 15 bebeluși în primii ani de viața, iar 36 de oameni de știință încearcă să explice cum înțelege ființa umană lumea în aceea perioadă de început în care n-o poate încă explica. Babies, de pe Netflix, e o incursiune palpitantă în lumea primei copilării a omului.

Pe Netflix, poți vedea un documentar care combină #smart știința și drăgălășenia subiectului. Babies/Bebluși urmărește 15 bebeluși în primii ani de viața, iar 36 de oameni de știință încearcă să explice cum înțelege ființa umană lumea în aceea perioadă de început în care n-o poate încă explica. Babies, de pe Netflix, e o incursiune palpitantă în lumea primei copilării a omului.

Și fiindcă zilele astea se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 77, îți recomand să vezi pe Youtube episodul Pericol de prăbuşire – despre cutremurul din 4 martie 1977, din serialul TVR Adevăruri despre trecut: sunt niște imagini din arhiva televiziunii publice pe care nu pe poți vedea în altă parte.

Pe Youtube ai de văzut, la liber, Cabinetul Doctorului Caligari, un film expresionist german despre care criticul American de film Roger Ebert spunea că poate fi considerat primul horror veritabil din istorie. Cabinetul Doctorului Caligari tocmai a împlinit 100 de ani, dar inteligența scenariului și scenografia splendidă îl fac să rămână una din capodoperele cinemaului care nu îmbătrânește niciodată.

Și nu uita, pe Smartradio.ro ai la îndemână zece radiouri tematice, între care și Smart on Soundtrack, muzică memorabilă din filme de neuitat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook