Salut, sunt George Mihalcea și-ți spun 3 filme de văzut sau revăzut în familie, de ziua fericirii, în vremuri nu chiar atât de fericite.

Pentru că îți petreci mult timp cu familia în această perioadă, îți dau, de ziua Fericirii, 3 idei de filme dintr-un gen cinematografic căruia americanii îi spun simplu: family movie. 

It’s a Wonderful Life – filmul clasic al lui Frank Capra din 1946 despre comunitate, familie și prietenie  n-a fost un succes răsunător la data apariției. Abia începând din 1973, It’s a Wonderful Life a început să fie difuzat cu regularitate de televiziunile americane între ziua Recunoștinței și Crăciun.  

James and the Giant Peach, din 1996, e o animație stop motion, în genul Micului Prinț , despre James, un puști care face o călătorie inițiatică din Anglia spre New York la bordul unei… piersici uriașe, alături de o gașcă fermecătoare de insecte antropomorfizate. James and The Giant Peach e un răsfăț vizual de animație stop-motion de văzut musai în familie.

Producţia Pixar Inside Out din 2015 – fascinanta poveste a emoţiilor din mintea unei fetiţe, e folosită acum de psihologi şi de profesori în şcoli, pentru a-i învăţa pe copii să-şi înţeleagă mai bine sentimentele şi modul în care le funcţionează mintea. Inside Out este un excelent manual de explicare a emoțiilor pe înțelesul tuturor : copii, părinți, bunici…

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook