Pilotul unei curse comerciale și-a dat pantalonii jos în fața pasagerilor. Cum se explică astfel de episoade

Pilotul unei curse comerciale și-a dat pantalonii jos în fața pasagerilor. Cum se explică astfel de episoade
de Cezar Osiceanu

Un zbor al companiei americane Southwest Airlines care a decolat de la Philadelphia, Pennsylvania către Orlando, Florida, pe data de 10 august 2020, a fost marcat de un incident mai puțin obișnuit. Michael Huck, comandantul cursei, a urat tradiționalul “Bine ați venit la bord” pasagerilor cursei sale. După decolare și dobândirea nivelului de croazieră, comandantul a ieșit din cabină și, spre stupefacția pasagerilor și însoțitorilor de bord, și-a dat jos pantalonii și articolele de lenjerie intimă în fața acestora.

De ce, cum? Sunt întrebări la care cel în cauză va trebui acum să răspundă în fața instanței. Pilotul a fost dat afară de către angajator, imediat după aterizare!

În România a existat pe vremea lui Ceausescu un caz în care pilotul comandant ce trebuia să efectueze o cursă externă de pe aeroportul din Constanța a vrut să plece de la hotel îmbrăcat și încălțat în uniforma regulamentară, mai puțin un simplu și minor accesoriu: pantalonii!

O serie de psihologi specialiști în aeronautică civilă, întrebați în legătură cu aceste cazuri, au spus că ele se explică prin episoade de stres post- traumatic în combinație cu probleme materiale, oboseală, consum de alcool și substanțe interzise, etc.

Specialiștii susțin ca fiind imperativă și obligatorie reintroducerea vizitei medicale înainte de zbor, activitate eliminată pentru reducerea costurilor de către operatorii aerieni.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook