Pilotul Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari la finalul sezonului 2020 de Formula 1

Pilotul Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari la finalul sezonului 2020 de Formula 1

de Alexandru Anghel

După mai multe luni de negocieri, pilotul german a anunțat astăzi că rupe relația cu Scuderia Ferrari la finalul sezonului 2020.

Am realizat, alături de echipă, că nu mai există o dorință comună de a continua împreună după finalul acestui sezon. Aspectele financiare nu au jucat un rol în această decizie. Nu așa gândesc atunci când vine vorba de luat anumite hotărâri”, spune Vettel, de patru ori campion mondial în Formula 1.

Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari spune că despărțirea se face de comun acord dar nu a fost una la care au ajuns cu ușurință, având în vedere „valoarea lui Sebastian, ca pilot și ca persoană„. „A venit timpul să mergem pe drumuri diferite pentru a ne atinge fiecare obiectivele„, a adăugat el.

Opțiunile pentru Ferrari sunt limitate, printre cele mai des amintinte nume de piloți fiind spaniolul Carlos Sainz, australianul Daniel Ricciardo sau italianul Antonio Giovinazzi.

Opțiunile pentru Vettel însă sunt și mai puține și, dacă sezonul actual se va relua în cele din urmă, îl așteaptă un an inconfortabil, într-o echipă care se va concentra pe tânăra lor speranță, Charles Leclerc.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook