Pfizer testează primul antiviral administrat pe cale orală împotriva Covid-19

Pfizer testează primul antiviral administrat pe cale orală împotriva Covid-19

Pfizer testează în SUA un medicament antiviral împotriva Covid-19, administrat pe cale orală și care ar putea fi prescris pacienților imediat după apariția primelor semne ale infectării. Producătorul de medicamente, care a dezvoltat primul vaccin anit-Covid autorizat în SUA, a declarat că antiviralul a demonstrat o acțiune puternică împotriva SARS-CoV-2 în cadrul studiilor de laborator.

Produsul Pfizer, numit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule. Inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C.

Compania analizează și un antiviral administrat intravenos, într-un studiu incipient pe pacienți spitalizați cu Covid-19.

„Împreună, cele două (medicamentele administrate pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă completă de tratament, complementară vaccinării, în cazurile în care se instalează boala”, a declarat medicul șef al Pfizer, Mikael Dolsten.

Medicamentul Pfizer intră în competiție cu alte două terapii antivirale administrate pe cale orală, care se află în faze intermediare de testare- primul este dezvoltat de Merck & Co / Ridgeback Bio și al doilea de Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

Remdesivir este în prezent singurul medicament aprobat de Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA pentru tratarea Covid-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook