Pfizer profită de a treia doză. Compania estimează încasări de 33,5 miliarde de dolari până la finalul anului

Pfizer profită de a treia doză. Compania estimează încasări de 33,5 miliarde de dolari până la finalul anului

Un nou obiectiv pentru Pfizer. Compania americană intenționează să vândă până la finalul lui 2021 doze ale vaccinului anti-Covid în valoare de 33,5 miliarde de dolari. Cifra depășește cu mult cele 26 de miliarde de dolari estimate în luna mai.

Prognoză se bazează pe contractele semnate pentru 2,1 miliarde de doze care urmează să fie livrate pe tot globul. „Viteza și eficiența eforturilor noastre de a contribui la campania de vaccinare împotriva Covid-19 este fără precedent, cu peste un miliard de doze administrate la nivel global, până acum”, spune CEO-ul grupului, Albert Bourla.

Vânzări care ar putea crește odată cu administrarea dozei 3

Având în vedere vânzările în creștere, Pfizer și-a actualizat, în mod logic, prognoza pentru vânzări și profituri anuale. Laboratorul anticipează în 2021 vânzări totale între 78 și 80 de miliarde de dolari. Vaccinurile anti-Covid i-au adus deja un profit de 11,3 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului.

Vânzările ar putea crește în continuare, deoarece Pfizer/BioNTech recomandă o a treia doză de vaccin, pentru mai multă eficiență împotriva variantei Delta. „Noi studii arată că o a treia doză are efecte neutralizante împotriva variantei Delta de cinci ori mai mari la tineri și de peste 11 ori la persoanele în vârstă”, declară compania.

Pfizer/BioNTech a anunțat la începutul lunii iulie că va solicita autorizație de utilizare pentru a treia doză de vaccin în SUA și Europa.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook