Persoanele vaccinate au aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate, dacă se îmbolnăvesc de Covid, arată noile studii citate de CDC

Persoanele vaccinate au aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate, dacă se îmbolnăvesc de Covid, arată noile studii citate de CDC
Rochelle Walensky, director CDC. Foto: AP

Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a emis noi recomandări privind purtarea măștilor la interior în zonele cu rate mari de infectare cu Covid, după ce noi descoperiri arată că indivizii complet vaccinați nu doar că pot contracta coronavirusul, dar îl și pot transmite către alții.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, spune că studii recente arată că persoanele vaccinate care se îmbolnăvesc de Covid au aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate – astfel, indiferent de statusul de vaccinare, cei infectați pot să transmită virusul celorlalți, transmite NBC News.

Pe baza descoperirilor, Walensky spune că CDC recomandă și copiilor care vor merge fizic la școală, din toamnă, să poarte măști.

„Observăm acum că, în cazul în care infectarea se produce în ciuda vaccinării, persoana în cauză poate transmite virusul mai departe – acesta este motivul pentru care schimbăm recomandările.”

Oficialii din domeniul sănătății susțin însă că majoritatea cazurilor de transmitere implică persoane nevaccinate.

„Nu este o veste foarte bună că măștile vor face în continuare parte din viețile persoanelor vaccinate”, spune Walensky. „Nu am primit cu ușurință noile date, am luat cu greu decizia de a face noi recomandări.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook