Pentru a înfrunta Covid-19, faceți dragoste

Pentru a înfrunta Covid-19, faceți dragoste

Este, poate, cea mai plăcută modalitate de prevenție, dacă ești izolat cu încă cineva (sau cu mai multe persoane). A face sex pare să întărească imunitatea organismului, ceea ce într-o pandemie este binevenit.

Multe studii științifice au demonstrat beneficiile sexului asupra organismului. Unul dintre ele, realizat de Universitatea Wilkes din Pennsylvania, aruncă o lumină interesantă asupra influenței sexualității în raport cu sistemul imunitar.

Oamenii de știință au împărțit 112 studenți în patru grupe distincte, în funcție de frecvența actului lor sexual: abstinenti, cei care fac dragoste rar (mai puțin de o dată pe săptămână), frecvent (o dată sau de două ori pe săptămână) sau foarte frecvent (mai mult de două ori pe săptămână).

A fost realizată o analiză a salivei lor pentru a evalua nivelul imunoglobulinei A (IgA), anticorpi prezenți în special în mucoasele tractului respirator și digestiv care protejează organismul împotriva bacteriilor și virusurilor.

Rezultatele arată că grupul care a făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână a avut cel mai înalt nivel de imunoglobulină A, cu până la 30% mai mare decât celelalte, relatează HuffPost.

Potrivit presei americane, concluziile studiului sunt dovada că actul sexual întărește semnificativ apărarea organismului prin producerea unui număr mai mare de anticorpi. Cu toate acestea, studiul arată, de asemenea, că numărul de anticorpi nu crește dacă frecvența actului sexual este mai mare: persoanele care au făcut sex mai mult de două ori pe săptămână au avut un nivel mai mic al imunoglobulinei A decât cele care au avut între unu și două rapoarte săptămânal.

„Imunoglobulina combate practic virusurile și îți îmbunătățește imunitatea”, a spus Shannon Chavez, psiholog și terapeut în materie de sex din Los Angeles. „În plus, activitatea sexuală regulată este bună pentru ritmul cardiac, tensiunea arterială și circulația. Aceste procese mențin corpul sănătos, eliberează toxinele și eliberează tensiunea din corp.”.

Singur? Masturbarea vine cu aceleași avantaje

Nu trebuie să fiți doi pentru a utiliza sexul ca antidot în această perioadă.

„Dacă sunteți singuri, aveți mai mult timp să vă implicați în fanteziile erotice, să vă masturbați, să faceți sext (sex-text – mesaje sexuale), să share-uiți nuduri și conținut sexual, să vă dezvoltați latura erotică și dorința sexuală”, spun psihologii.

Dacă în prezent vă aflați în carantină, departe de partener și vă simțiți mult mai excitat decât de obicei, nu sunteți singurul în această situație.

„Este un răspuns la stres, declanșat de teama că nu veți mai putea avea relații sexuale cu partenerul dvs. din cauza situației actuale”. „Masturbarea poate oferi confort în perioadele de suferință.”, spun experții.

Pentru Mathilde Robert, sexolog în Reims, nu există nicio îndoială: nimic nu este mai bun decât o partidă de sex pentru a ne întări organismul. În timpul actului sexual, hormonii benefici precum oxitocina sau endorfina ne relaxează și ne consolidează sistemul imunitar. De exemplu, contribuie la reducerea riscurilor cardiovasculare, dar și la reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea calității somnului ”, explică ea pentru France 3 Grand Est.

În această perioadă care provoacă anxietate, a face dragoste ar fi, așadar, un remediu perfect. Endorfina reduce stresul, oferă un sentiment de bunăstare, ameliorează tensiunea și, în plus, promovează buna dispoziție – care este foarte necesară în timpul izolării.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook