Pe site-ul Casei Albe poți alege să fii identificat cu alt gen, în afară de „masculin” sau „feminin”

Pe site-ul Casei Albe poți alege să fii identificat cu alt gen, în afară de „masculin” sau „feminin”

Un nou președinte al Statelor Unite, un nou site prezidențial. De la inaugurarea lui Joe Biden, pagina Casei Albe oferă o nouă opțiune utilizatorilor săi. Este posibil ca ei să aleagă pronumele prin care doresc să fie identificați.

În meniu, utilizatorul poate specifica dacă să fie desemnat de „ea”, „el”, „ei / ele” (pronumele non-binar) sau „Altul”. O ultimă opțiune oferă chiar și „prefer să nu spun”.

Non-binaritatea se traduce printr-o identitate care rupe ordinea genurilor. O persoană care se prezintă ca non-binară nu se înregistrează nici ca femeie, nici ca bărbat. Le poate revendica pe ambele în același timp. De aici și crearea unui pronume care amestecă „el” și „ea”.

Inițiativa este în concordanță cu dorința de incluziune socială prezentată de Joe Biden și de echipa sa de-a lungul campaniei prezidențiale. Mai mult, în descrierea contului personal de Twitter (@KamalaHarris), vicepreședintele Kamala Harris a indicat pronumele care o desemnează, „ea”, în maniera multor reprezentanți sau susținători ai LGBTQ +.

În același spirit incluziv, este posibilă și schimbarea limbii site-ului Casei Albe, din engleză în spaniolă. Joe Biden recunoaște astfel importanța comunității latino-americane din Statele Unite. Potrivit unui recensământ din 2019, acesta reprezintă 18,4% din populația totală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook